• Welcome Message
Welkom bij Dutch Gladiators online PC game community (sinds 2001). Voor aanmeldingen zie links onze recruitment sectie.


  • Global announcements
No global announcements

  • Latest news

Welkom bij DE Nederlandse ELITE DANGEROUS COMMUNITY


..ImageAls lid aanmelden? Lees hier hoe.

Views: 14238  •  Comments: 0  •  Write comments

DG Play's Elite Dangerous


..ImageOpzoek naar multiplay in Elite Dangerous? Je bent aan het goede adres. Dutch Gladiators heeft haar deuren geopend voor alle Nederlandse spelers van dit geweldige spel. Meld je op deze wijze aan en doe gezellig mee op onze Team Speak server en forum.

Views: 14827  •  Comments: 0  •  Write comments

The Return of the Spacesim


..ImageDe jaren tachtig en negentig waren de hoogtij dagen van de spacesim. Het waren één van de eerste 3D games. Waarin je de onmetelijke ruimte betrede. Om daar handel te drijven met buitenaardse lieden of om jacht te maken op galactisch gespuis.In de nieuwe eeuw is het genre praktisch uitgestorven, daar uitgevers er geen brood meer in zagen. Het waren enkel nog de eigenwijze IJslanders van EVE-online en het Duitse X-universe die het vaandel hoog hielen. Maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Want dankzij de opkomst van crowdfunding, hebben de twee hoogvliegers van weleer (David Braben en Chris Roberts) hun Elite en Wing Commander series nieuw leven ingeblazen.

Overigens met wisselend succes. David Braben heeft voor Elite Dangerous tot nu toe ongeveer 2 miljoen pond binnen geharkt. Terwijl Chris Roberts het een stuk beter aanpakt. Voor zijn Star Citizen staat de teller inmiddels al op 27 miljoen dollar.Beide games zullen zowel een single als multi player bevatten, waarbij die laatste een persistente omgeving zal hebben. Maar daar Chris Roberts bij elke funding mijlpaal nieuwe features belooft, is het nog maar de vraag wanneer het zal uitkomen. Want tijdens de ontwikkeling van Freelancer (eind jaren negentig) beloofde hij ook al gouden bergen. Waardoor het spel na jaren van uitstel pas in 2003 het levenslicht zag.Ikzelf heb beide games ondersteund. Maar binnen Aftershocks lijkt de nadruk op Star Citizen te liggen. Waarbij sommige voor bijna $400 aan schepen hebben gekocht. Wat ik nogal overdreven vind. Daar alles ook in-game verkrijgbaar is voor virtueel geld. Ik ben voor dit scheepje gegaan. Wat me in totaal $100 heeft gekost. Als je tevens toegang wilt hebben tot de beta van Star Citizen (welke niet gewiped zal worden), ben je minimaal $45 kwijt.
LinkLink

Views: 57912  •  Comments: 25  •  Write comments

Path of Exile


.. ImageDaar het grafisch niet de zelfde finesse heeft en je het daarom niet zou verwachten. Kan ik niet anders concluderen, dan dat Path of Exile is zoals Diablo 3 had moeten zijn. Hoewel het van clichés aan elkaar hangt (als je ooit een hack & slash hebt gespeeld, weet je meteen waar je aan toe bent), zijn de game-play elementen goed doordacht. Bovendien is het spel vanaf het begin af aan uitdagend.Hoewel het heel herkenbaar is, hebben ze een aantal slimme optimalisaties doorgevoerd. Zo heb je geen geld. In plaats daarvan kan je loot bij vendors inruilen voor consumables. Waardoor zelfs de witte trash items hun waarde behouden. Je hebt geen gehannes met potions (het zijn equipable drops, welke zich vanzelf hervullen en die op hoger level ook vaak bonussen geven). Je hebt meer dan genoeg ruimte in je stash, die je tevens met je alts kan delen.

Je vaardigheden level je via skill gems, die je in je items plaatst. Deze krijg je zowel via quest rewards als loot drops. Bij elk level mag je een punt in de passieve skill tree investeren. Welke verdacht veel lijkt op die van Final Fantasy X. Maar waardoor je wel heel veel vrijheid hebt in je build. Daarnaast heeft het spel ook een uitgebreid doch simpel craft systeem.Met als kers op de taart, dat het spel volledig gratis te spelen is. Het nadeel daaraan is dat de chat bevolkt wordt door kleuters. Maar die kan je ook uitzetten. De aanwezige micro-transactions geven enkel cosmetische bonussen.
Link

Views: 20773  •  Comments: 8  •  Write comments

DG maakt zich op voor BattleField 4


ImageDutch Gladiators maken zich op om ten strijde te trekken in het aankomende spel Battlefield 4.

Ondanks dat DG vele leden heeft is de aktieve gaming basis een stuk kleiner en verdeeld over verschillende spellen.

31-10-2013 barst het geweld los en komen we in acktie onder de flag van Team-AfterShocks, hierdoor ben je verzekerd dat er (bijna) altijd wel een team-mate online zal zijn.

Views: 27660  •  Comments: 11  •  Write comments


  • Who is online?


  •  The team